Ølbrygning er den hobby, du har brug for

ølbrygning

Mange af os har i løbet af vores barndom prøvet et hav at forskellige hobbys. Dans, svømning, gymnastik, fodbold, ridning og jeg kunne blive ved. Men bare fordi vi vokser op, betyder det ikke, at vi skal stoppe med at have en fritidsinteresse. Tværtimod er det vigtigt, at arbejdet ikke er det eneste, der fylder. Det er her ølbrygning kommer ind i billedet.

Ølbrygning er din voksne hobby

Fritidsinteresser er guld værd. De hjælper nemlig én med at slappe af, så man ikke arbejder hele tiden. Mange kan have svært ved at tage et afbræk fra arbejdet – i hvert fald mentalt. Hvis ikke vi er på arbejdet, så kan vores tanker nemt kredse om det alligevel. Men ved aktivt at lave noget andet, tvinger man hjernen til at tænke i andre baner, og det er godt for den mentale sundhed. Da vi var små var fritidsaktiviteterne ofte det bedste på hele dagen. De var det sjove afbræk fra skolen, der gav fornyet energi, nye venskaber og gode oplevelser. Det kan din voksne hobby også være. Og bare rolig, du behøver ikke starte til dans eller fodbold, hvis du føler, den tid er ovre. Du kan i stedet dyrke en anden spændende hobby lige hvor du er – nemlig ølbrygning.

Sådan starter du dig eget hjemmebryggeri

Ølbrygning er let at komme i gang med. Alt, du behøver, er almindeligt postevand, malt, humle og ølgær – og så lige noget at brygge det hele i. Heldigvis er Brygforretningen specialister i udstyr til ølbrygning. De har alt, hvad bryggerens hjerte begærer – både den nye og den garvede ølbrygger. Er du helt grøn i ølbrygningens verden, kan du med fordel starte ud med Brygforretningens ølsæt. Det er så at sige dit starterkit, som indeholder alle de nødvendige ingredienser. Du skal faktisk bare tilsætte vand, og så er dit øl klar efter en lille time. Du har dog stadig mulighed for at eksperimenterer med smagen ved at tilsætte diverse krydderier eller aromahumle.

Bliv oplært i All Grain metoden

Som det fremgår, behøver ølbrygning slet ikke være hverken svært eller særlig tidskrævende. Det er lidt, hvad man gør det til. Det betyder også, at du kan udfordre dig selv og avancere til All Grain ølbrygning, som er den klassiske metode. Brygforretningen tilbyder et kursus, hvor du kan blive oplært og samtidig møde andre ølbrygningsentusiaster, der har kastet sig over den smagfulde hobby.

Trænger du til et endnu større afbræk fra hverdagen? Prøv frivilligt arbejde i udlandet.

Udgivet i Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *