Frivilligt arbejde i udlandet er både sjovt og udfordrende

Frivilligt arbejde i udlandet er både sjovt og udfordrende

Hej bloggen! I dag skal vi tale om noget så spændende som frivilligt arbejde i udlandet. Der er flere og flere unge, som tager afsted for eksempel efter deres gymnasieuddannelse. De vil gerne rejse og se verden, men vil også gerne udfordre sig selv og lære en masse om andre kulture.

Frivilligt arbejde i udlandet rykker grænser

Ikke nok med at frivilligt arbejde i udlandet giver dig mulighed for at komme til lande, som du måske aldrig har været i før, at møde kulture, som du ikke kendte, og at give dig masser af sjove oplevelser i rygsækken, så rykker det også ved dine grænser. Mange unge tager afsted lige efter de er færdige på gymnasiet. Der er mange former for sabbatår, men dette er helt klart et som rykker ved grænser, som man måske ikke engang vidste, at man havde. Med frivilligt arbejde i udlandet kan du for eksempel arbejde med børn i Cape Town, undervise engelsk i Kina, eller arbejde med at fjerne alt plastikken fra verdens have i Zambia. Der er super mange steder at rejse til, og de har alle brug for hjælp. Alott skriver på deres hjemmeside “Når vi taler om frivilligt arbejde i udlandet, er det ofte et arbejde, der på den ene eller anden måde består i at hjælpe andre, mennesker eller dyr, og det er en skøn følelse at opleve, at man gør en forskel.”

Der er meget at lære som frivillig

Der er mange, der er bange for, at de ”spilder” tiden ved at tage et frivilligt arbejde i udlandet, men hos Alott er de overbeviste om, at det faktisk er det modsatte. De ser gang på gang, at arbejdsgivere er meget begejstrede for ansøgere, der har arbejdet i udlandet. Man lærer nemlig rigtig meget om sig selv, som frivillig i udlandet. Listen er lang: du lærer dig selv bedre at kende, du bliver bedre til at tilpasse dig, du dygtiggør dig inden for et fremmedsprog, du får dit livs oplevelse, som du aldrig vil glemme, du udvikler dine personlige kompetencer, du får nye venner fra hele verden, du får en dybere indsigt i andre kulturer, der er markant anderledes end den danske, du får et andet perspektiv på dit eget liv og kultur, og du får vigtig livserfaring. Alt sammen noget, som er meget attraktivt for en arbejdsgiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *