Haveinspiration til drømmehaven

Hos MesterGartneren ved vi, at havedrømmene er helt op til den enkelte og der er ingen standardløsninger, som virker for alle.

Derfor er det vigtigt at være grundig i plantegningsfasen og om selve arealet kan leve op til de forventninger, som du har til det færdige resultat.
Derfor er det vigtigt at lave en plantegning, som inkludere det konkrete areal ift. jeres ønsker og behov for havens benyttelse og visuelle udtryk.
Det er vigtigt at der hele tiden sker noget i haven – Så der både er noget at kigge på under alle årstiderne. Ved foråret kunne det derfor være forårsløg, som er placeret i haven i flere farver. Lavendler til sommerduften og hvordan haven udformes, så vinterens sne falder fint i haven.
Det anbefales at opdele haven i flere rum, så man kan skabe en oplevelse, hvis man går igennem haven – det kan være en eventyrhave, hvor rummene er opdelt af buske eller det kan være et mere åbent rum, hvor haven er opdelt af stiger blomster og loungeområder. Det er kun fantasien, som sætter grænser for hvordan haven skal udforme sig.

Den rigtige beplantning til haven

Under plantegningen af din have, er det ikke kun vigtigt at tage årstiderne med i overvejelserne, men også selve beplantningen. Skal der være flere træer end hække eller fortrække du blomster bede, som er plantet efter farverne?

Når du skal overveje beplantning er det også vigtigt, at se hvor solen står henne, når du er i haven.
Det kan være at du ønsker at holde mange familiefester i haven, hvorfor det også er vigtigt at fokusere på plads og skyggeplads. Er det en varm dag og du er alene, så er det også behageligt med et hyggeligt skyggeområde.

Anlægsgartner til dine behov

Det anbefales altid at få en anlægsgartner, da opgaven kan virke uoverskuelig for mange. Derfor er det vigtigt at finde en anlægsgartner, som kan hjælpe dig under hele forløbet.
Lige fra plantegningen til en planteliste samt en der kan fortælle, hvordan haven vil være under alle sæsonerne. Du skal også være sikker på at den måde, som du ønsker at benytte haven på bliver medtaget i plantegningen.
Det er dig, som skal bruge din have hver dag. Derfor er det også vigtigt at du husker på, hvordan du vil bruge din have på en helt normal uge – uden gæster. Så du kan få mest udnyttelse af din have.