Tip til at lægge den perfekte mascara

Brug først en øjenvippebukker. Der findes mange gode mascara der giver buede vipper, men øjenvippebukkeren er klart det mest effektive værktøj til at sikre flotte, buede vipper. Anvend den altid som det første på rene og tørre vipper. Hvis den bruges efter påføring af mascara, risikerer du at beskadige og knække dine øjenvipper.

Har du lyst til ekstra buede vipper, så brug øjenvippebukkeren i flere længder. Først helt inde ved kanten af øjenlåget, på midten og til sidst ude i spidserne af vipperne.

Dernæst kan du vælge at påføre primer. Primer får din mascara til at sidde bedre, og derved holder den også længere. Samtidig beskytter og plejer primer dine vipper under mascaraen. Hvis du er løbet, tør for primer, så kan du bruge en concealer, som primer på dine vipper. Når concealeren er tør, kan mascara påføres.

Anvend flere mascara for længde og fylde

Nu kan du påføre din mascara. Her kan det være en fordel at bruge flere forskellige slags for både at opnå længde og fylde. Ofte er én mascara desværre ikke nok til at gøre tricket. For længde og fylde anvend derfor flere forskellige slags mascara, alt efter dit ønske til vippernes udseende den pågældende dag.

Hvis du døjer med en mascara der klumper eller drysser, så tjek holdbarheden. En mascara kan som oftest holde i ca. 6 måneder. Ved hyppigere udskiftning af mascara vil du med stor sandsynlighed opleve, at dette problem næsten forsvinder. Er din mascara alligevel blevet for tør før tid, så tilføj blot en lille smule saltvand. Saltvandet tilføjer mascaraen fugt, og den bliver god som ny igen.

Påfør hellere flere tynde lag mascara end et tykt lag. For et tyndere lag, tjek børsten inden påføring og skrab eventuel overskudsmascara af inden påføring. Ved et tykt lag mascara er der stor sandsynlighed for sammenklumpede vipper, som skal reddes bagefter. Når du tager hul på en ny mascara, så giv eventuelt spidsen af børsten et lille buk idet du tager den ud af beholderen. Bukket gør det nemmere at påføre mascara på de korteste øjenvipper i øjenkrogene.

Start med de nederste vipper

Når påføring af mascara påbegyndes, så start med de nederste vipper. Når resultatet her er som ønsket, så kan pålægning af mascara på de øverste vipper påbegyndes. Hvis dette gøres i omvendt rækkefølge, er du nødt til at vente indtil mascaraen på de øverste vipper er tør, førend du kan begynde påføring på de nederste vipper. Ellers bliver dine øjenlåg med garanti sorte fra mascaraen fra de øverster vipper ved påføring på de nederste.

Mascarabørsten bør vendes lodret eller vandret alt efter det ønskede resultat. Ønsker du lange naturlige vipper, så hold børsten lodret. Derved får du mascara fra spidsen af børsten og vipperne børstes opad. Det giver et naturligt look og får vipperne til at se længere ud.

Ønsker du derimod tykke og fyldige vipper så kan du med fordel holde mascarabørsten vandret under påføring og køre med små zigzagbevægelser, som afskiller vipperne.

Når du lægger mascara på de øverster vipper, så husk at kigge ned. Det gør det meget lettere at påføre mascaraen på vipperne uden at øjenlåg farves med.

Husk at lægge mascara på både over- og undersiden af vipperne

For et ekstra fyldigt resultat, læg mascaraen både på over- og undersiden af dine vipper. Mange lægger kun mascara på den side af vipperne, som vender ned mod øjet. Når man også påføre på siden der vender væk fra øjet, vil vipperne se meget tykkere og mere fyldige ud. For ekstra fyldige vipper kan duppe lidt løst pudder på dine vipper imellem første og andet lag mascara. 

Yderst kan du vælge at lægge en vandfast mascara. Den vandfaste mascara lægges som en beskyttende barriere, som får din mascara til at holde længere. Samtidig sikre den at mascaraen holdes på plads ved tårer eller regnvejr.

Hvis vipperne alligevel er klumpet lidt sammen, så hjælper det at børste vipperne med en ren og tør børste til sidst.

Læs mere på bloggen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *