Ønsker du en bæredygtig begravelse?

Bæredygtig begravelse

Som en af de første danske bedemænd tilbyder vi hos Østen Begravelsesforretninger den nye bæredygtige papkiste, Orbit, fra Fuglebjerg Kistefabrik.

Kisten har i hele produktionsfasen fokus på at være en miljøvenligløsning, fra træet i skoven, til når kisten bliver kremeret eller jordfæstet med afdøde.

Kisten har et smuk enkelt og skandinavisk design, hvor rene linjer danner en smuk ramme for den sidste afsked. Kisten er også den perfekte afsked for den person, som havde en forkærlighed for naturen og ønskede at værne om den, samt undgå ressourcespild. Kisten kommer i flere farver, samt mønstre efter afdøde eller næres ønsker. Orbit-kisten er for maling, da kisten er i print på pappet, så der undgås en miljøbelastning ved malingen.

Kistens bæredygtige egenskaber

Kistens bæredygtige egenskaber påvises bl.a. i at træet er fra et bæredygtigt svensk skovbrug. Derudover består den af 80% mindre træ end den traditionelle kiste. Da Orbit-kisten er lavet i pap, hvilket også betyder at den er fri for maling og lak samt kræver minimalt energiforbrug til produktionen. Årsagen til det minimale energiforbrug er at kisten bliver skået ud én gang i pap, og herefter samles den uden et større energiforbrug.
Inde i pap-kisten er der ikke det traditionelle fyld, men derimod spåner – for at kisten er så bionedbrydelig, som muligt og at der ikke kommer noget fremmed i jorden. Kisten vejer kun

Orbit-papkisten vejer kun 12 kg, hvilket er en fordel for de pårørende, som skal bære kisten fra kirken eller til kapellet.

Ønsker du at høre mere omkring den bæredygtige afsked, så er vi hos Østen begravelsesforretning klar, som din bedemand til at støtte i en svær tid samt hjælpe med det formelle til begravelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *