Behandling af dødsbo – du er ikke alene!

dødsbo

Er du i den tragiske situation, at du har mistet et familiemedlem? Så skal du vide, at du ikke står alene med de praktiske opgaver, der venter. Ved at søge professionel hjælp til behandling af dødsbo har du én bekymring mindre, så du i stedet kan få tid til at bearbejde sorgen. Foreningen Danske Arveretsadvokater kan hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning i forhold til, hvordan dødsboet skal behandles. Der er nemlig flere måder, det kan foregå på. Det kan du alt sammen læse mere om her i blogindlægget.

Hvad sker der med den efterladte bolig?

Når et menneske går bort, er der en hel masse ting, der skal gøres op. Fx skal der foretages en behandling af deres bolig og værdigenstande – og det gælder også selvom personen efterlader sig en ægtefælle. Den afdødes værdigenstande skal nemlig vurderes, og arven skal gives videre til de rette arvinger. Det kaldes et boskifte – altså et skifte i, hvem der ejer indboet. Det er dog ikke noget, man bare sådan lige kan afgøre internt i familien. Nej, faktisk skal boskiftet både godkendes og udleveres af skifteretten. På den måde sikrer man, at en eventuel gæld bliver betalt, og at arven kommer i hænderne på de rette arvinger. For at få overblik over de forskellige måder et bo kan gøres op på, er det en god idé at kontakte en arveretsadvokat.

Arveretsadvokat hjælper med behandling af dødsbo

Man kan overordnet opdele behandlingen af et dødsbo i 7 forskellige typer. Det er op til boets kontaktperson at afgøre, hvilken type boet skal behandles som. Det er dog noget af en opgave at pålægge en person, som ellers ikke er bekendt med reglerne på det område eller konsekvenserne af dem. Derfor kan det være en fordel at søge hjælp hos en advokat, som er vant til at have med den slags at gøre. Valget af boskifte har nemlig stor indflydelse på, hvem der arver, og hvilke arvinger der får hvad. I forbindelse med overtagelse af værdier i et dødsbo er det også vigtigt at være opmærksom på, om der skal betales skat af det. En arveretsadvokat kan netop hjælpe med at klargøre alle disse ting, så arvingerne ved, hvad de går ind til.

Læs mere om boskifte og Danske Arveretsadvokater

Vil du gerne læse om de forskellige former for boskifte? Så kan du besøge Danske Arveretsadvokaters hjemmeside. Dér kan du også læse mere indgående om, hvordan de kan hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *